Владимир Путин няма да бъде поканен на погребението на кралица Елизабет

...
Владимир Путин няма да бъде поканен на погребението на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Защо Путин не е поканен на погребението на кралицата

Владимир Путин няма да бъде поканен  на погребението на кралица Елизабет Втора поради нахлуването на Русия в Украйна , споделиха дипломатически източници във вторник, представени от " Дейли Телеграф ".

Правителството в Кремъл е едно от трите национални държавни управления, на които е неразрешено да вземат участие в погребението , става още ясно от обявата. 

Около 500 задгранични високопоставени лица се чака да участват на погребението в понеделник, 19 септември в Уестминстърското абатство , което го прави най-голямото интернационално събиране, на което Обединеното кралство е хазаин от десетилетия.

Дипломатически източници споделиха, че това е „ еквивалентно на стотици държавни визити в границите на две седмици. Обикновено вършим единствено няколко от тях на година ". 

Поканени са всички страни, с които Обединеното кралство поддържа дипломатически връзки, като се изключи Русия, Беларус и Мианмар.



Иран е поканен единствено на равнище посланици , което отразява дългогодишното дипломатическо напрежение по отношение на нуклеарната му стратегия, задържането на двойни жители на Обединеното кралство и това, което Обединеното кралство счита за поддръжка за тероризма в Близкия изток.

Пренебрежението към Русия отразява положение на съвсем цялостно дипломатическо заледяване сред Лондон и Москва, откогато Владимир Путин нахлу в Украйна през февруари.

Беларус не се включи във войната, само че разреши на Русия да употребява нейната територия за нахлуването и като база, от която да изстрелва ракети.

Министерството на външните работи наложи наказания на десетки високопоставени чиновници от двете страни.



Г-н Путин изчака няколко часа, с цел да изпрати къса, само че учтива депеша на съболезнования до крал Чарлз в нощта, когато кралицата умря, като сподели, че тя „ с право се радваше на любовта и уважението на поданиците си, както и на високо почитание на международната сцена “.

Дмитрий Песков, представителят на Кремъл, сподели, когато Лиз Тръс стана министър-председател, че се надява връзките „ няма да се влошат “, добавяйки: „ мъчно е да си представим какъв брой по-лошо може да стане “.

Други в Москва бяха по-малко дипломатични. Маргарита Симонян , непосредствен съдружник на господин Путин и началник на държавния медиен холдинг Russia Today, сподели в обществените медии, че е разочарована от руснаците, които показват съболезнования. „ Това не е наша загуба “, написа тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР